Digitale bouwaanvraag

digitale bouwaanvraag

 

 

 

Omgevingsloket voor digitale bouwaanvraag.

Als u een nieuwe woning wilt bouwen of aan of rond uw woning een nieuwe constructie wilt bouwen, werken wilt laten uitvoeren of bomen wilt vellen, dan hebt u een bouwvergunning (stedenbouwkundige vergunning) nodig. Voor kleine werken volstaat soms een melding bij uw gemeente of geldt er een vrijstelling.

In het Omgevingsloket(externe website) kunt u als burger (bouwheer) of als architect stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen of een melding maken. Om in te loggen hebt u een elektronische identiteitskaart (eID), de juiste software en een kaartlezer nodig. U kunt ook gebruik maken van een federaal token.

Alle Vlaamse gemeenten hebben de digitale bouwaanvraag ingevoerd. De mogelijkheid om uw bouwaanvraag op papier in te dienen, blijft voorlopig bestaan, maar architecten zijn verplicht om de aanvraag digitaal uit te voeren.

Het Omgevingsloket bevat momenteel enkel digitale bouwaanvragen en meldingen, op termijn zult u ook milieuvergunningen en verkavelingsvergunningen kunnen aanvragen. Stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning worden dan samengevoegd in de nieuwe omgevingsvergunning.

 

Vlaanderen.be is de officiële website van de Vlaamse overheid

uitgegeven door Informatie Vlaanderen